Elkészítés: A reszelt sajt és a rizs kivételével a töltelék hozzávalóiból egy kevés vízzel pörköltes keveréket készítek. Egy másik edényben a megmosott rizst sós vízben megfőzőm, leszűröm, és a hússal összekeverem.
A céklát megfőzőm, lepucolom, és 2 cm-es karikákra vágom. A belsejéből késsel egy kicsit kivájok, ez megy majd a töltelékbe. Az almát is megpucolom, 2 cm-es karikákra vágom, de csak a nagyobb középső szeleteket használom fel, a többi megy a töltelékbe felkockázva. A húsos rizses keverékbe belerakom a cékla- és almakockákat.
Egy jénai tál tetejét kivajazom, belerakom alulra a céklakarikákat, rá a kivájt almakarikákat, megsózom, majd kézzel ráhalmozom a tölteléket (jó púposan), megszórom sajttal, és fedőnek az alját ráfordítom.
200 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütöm.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre