Elkészítés: A hagymát apróra vágom, kevés olajon dinsztelni kezdem, hozzáadom a rizst. Amikor a hagyma már üveges, felöntöm annyi
vízzel vagy húslevessel (kockából), amennyi a pároláshoz elegendő. Befedem az edényt, kis lángon párolom.
Félidőben hozzáadom a borsót, a felszeletelt répát, a brokkolit és a karfiolt, borsozom, ételízesítővel megszórom, és készre főzöm. Aki szereti, tehet bele zöldbabot is.
A húsrudakhoz a beáztatott és jól kinyomkodott zsemlét, a felparított
hagymát és fokhagymát robotgépben pépesre darálom. Ugyanígy a húst is.
A darálékot keverőtálba teszem, beleütök 1 tojást, meghintem pirospaprikával, jól befűszerezem, majd alaposan összedolgozom. Húsrudakat formázok, hurkapálcára nyomkodom, zsemlemorzsába forgatom, és forró olajban megsütöm.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre