Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Húsrudak zöldségkörettel

MME MME
60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 10-15 dkg rizs
  • 6-8 brokkoli és karfiol
  • 2 db sárgarépa
  • 20 dkg zöldborsó
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 kávéskanál ételízesítő
  • bors
  • A húsrudakhoz:
  • 20-25 dkg sertéshús
  • 2 db zsemle
  • 1 db tojás
  • bors
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 kávéskanál pirospaprika
  • olaj a sütéshez

Elkészítés

Elkészítés: A hagymát apróra vágom, kevés olajon dinsztelni kezdem, hozzáadom a rizst. Amikor a hagyma már üveges, felöntöm annyi
vízzel vagy húslevessel (kockából), amennyi a pároláshoz elegendő. Befedem az edényt, kis lángon párolom.

Félidőben hozzáadom a borsót, a felszeletelt répát, a brokkolit és a karfiolt, borsozom, ételízesítővel megszórom, és készre főzöm. Aki szereti, tehet bele zöldbabot is.

A húsrudakhoz a beáztatott és jól kinyomkodott zsemlét, a felparított
hagymát és fokhagymát robotgépben pépesre darálom. Ugyanígy a húst is.

A darálékot keverőtálba teszem, beleütök 1 tojást, meghintem pirospaprikával, jól befűszerezem, majd alaposan összedolgozom. Húsrudakat formázok, hurkapálcára nyomkodom, zsemlemorzsába forgatom, és forró olajban megsütöm.

Megjegyzés


Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss