Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

"A fasírt-löncshús ízkeverék nagyon fura élményt nyújt" - Húspogácsákat teszteltünk

A burgerek lelke leginkább a húspogácsa, amire minden másik feltét építkezik. Ez általában marhahús, de lehet csirke, sertés vagy akár vegán alapból is. Mi a klasszikus marhahús hamburger pogácsa irányt céloztuk meg a héten.

Akad köztük, ami sertéssel van kiegészítve, de akad olyan is, ami szinte tisztán csak marhahús. Mindegyiket az előírt utasítás alapján készítettük el, serpenyős sütéssel főleg, ami talán a legtöbb háztartásban a legkönnyebben kivitelezhető mód. Igen, számtalan tökéletesebbnél tökéletesebb húspogácsa recept van a neten, de van, amikor az ember ezekhez lusta és inkább áldoz a minőségből egy keveset és spórol egy csomót időben.

Goldland

Legnagyobb hátránya, hogy a 3. üzletben sikerült nem üres „hamburger húspogácsa” rekesszel találkozni, ami azt jelentené első nekifutásra, hogy tuti valami király termék és elkapkodják. Ránézésre igazi bordázott kincs, aminek nincsen túl bizalomgerjesztő színe. Sütés közben beszürkül, illata inkább semmilyen. Ahogy készül, egyre jobban veszti el tartását és kezd atomjaira szétesni, azaz a húspogácsa jelző fagyasztott állapotban igaz rá talán egyedül. Szaft, vagy zsiradék szinte semmi nincsen benne. A hús ízetlen, picit sós.

Adatok: marhahús 51%, sertéshús 15%, 1000 gramm, 1249 Ft

Auchan

Egész meglepő, de az Auchan saját piros madárkájával jelzi az ő saját termékét. Meglepően magas marhahústartalom, ami egészen kecsegtető elsőre. Pirosas színe van nyers állapotban, ami sütés közben átalakul. Rendesen sok zsiradék távozik belőle sütés közben, de a legjobb, hogy illata is természetes. Jó tartása van, nem kell vele finoman bánni forgatás közben. Ízre marha, szaftosan és kevés fűszerrel. Picit állagra keményebb lett, de lehet ez fél perccel kevesebb sütéssel kivédhető.

Adatok: marhahús 98%, 500 gramm, 1249 Ft

Fagylakoma

Csodás márkanév, viszont már félve dobtuk be a serpenyőbe, amikor láttuk a bűvös 51%-os hústartalmat. Színre ez is inkább a beton árnyalatot érzi magáénak. Felületének első pár millimétere szinte azonnal leég és távozik, ezt érdemes eltüntetni azonnal. A maradék jobban egybemarad, mint az első alanynál. Zsiradék vagy hasonló még távolról sem jön ki belőle, száraz ez, mint a kő. Ízre egészen semmilyen, de fűszerezést azt nem sajnálták. Állagra olyan, mint egy nagyon homogén massza összesütve, ami még egy kicsit gumisan rágós is.

Adatok: marhahús 51%, sertéshús 18%, 800 gramm, 919 Ft

Natural Meat

Ismét egy remek önbizalomtól kicsit sem mentes márkanév, ami 67% marhahúst tartalmaz jelen esetben. Kibontás után látjuk a kissé ovális, klasszikus cipőtalp formájú pogácsát, aminek felületén egy rece sincsen. Sütés közben kissé ívesebb lesz, de a homogén massza képet nem tudja levetni magáról. Íze förtelmes, állaga pedig rettenetes. A fasírt-löncshús ízkeverék nagyon fura élményt nyújt. Totálisan száraz ez is. Ízében végül pici sósság felüti a fejét, de talán ez a legpozitívabb eredménye.

Adatok: marhahús 67%, 1000 gramm, 1399 Ft

Nádudvari

A Nádudvari érzi, hogy az elmúlt 10 évben volt a burger láz és rendes hústartalommal azért talán lehet fogni a piacból egy szeletet. Korrekt látványt nyújt a nyers húspogácsa, amit ha elkezdünk sütni, akkor egy szolid zsiradék kifolyás következik. Illata rendben van, mert teljes bizonyossággal rá lehet mondani, hogy milyen húsfajta. Hamar elkészül, állagra kellően laza. Éppen, hogy fűszerezett, ezt utólag tudjuk javítani könnyedén.

Adatok: marhahús 99%, 400 gramm, 1599 Ft

Mcennedy

A Lidl márkája inkább a kisebb súlyú pogácsákra esküszik. Ezek a dobozban 70 gramm körül vannak és egészen nagy átmérőre vannak lapítva súlyukhoz képest, azaz vékonyka. Ennek előnye viszont, hogy pillanatok alatt átsül. Nem túl szaftos, eléggé eltávolították belőle a zsírt, így majdnem szárazon sül át. Ízre korrekt marhahús, amit egy pici sósság követ. Állagra jó omlós, figyelni kell rá, mert könnyen eltörhet a vékonysága miatt.

Adatok: marhahús 98%, 500 gramm, 1249 Ft

Ítélet

Nem nagy meglepetés, hogy ami 90% alatti marhahústartalommal bírt a héten, az elbukott finoman szólva. A három muskétás, a dobogón viszont meglepően jól szerepelt. Természetesen nem a frissen készített fency hentestől éppen elhozott burgerpogácsák világa, de fogyasztható. A Nádudvari nem sokkal, de mindenkit lenyomott. Előnye, hogy van benne némi szaft és ízletes is. Az Auchan viszont szinte tökéleteset durrantott jóformán a semmiből. A Lidl Mcennedy márkája, ha némileg meghízlalná a pogácsákat, akkor ütősebb lenne.

Az utolsó három pedig igazi strandra való rémálomkategória. A Goldland ahogy szétfoszlott az egészen rémisztő volt, a Fagylakoma olyan száraz, hogy páramentesítőnek is lehetne használni, míg a Natural Meat minden csak marhahúsmentes íze az, ami elkergetett minket az újra vásárlás álmától is.

1. Nádudvari
2. Auchan
3. Mcennedy
4. Fagylakoma
5. Natural Meat
6. Goldland

HAMBURGER ZSEMLÉKET TESZTELTÜNK - EZT VÁLASZD A HÚSPOGÁCSÁDHOZ!>>> 

"A CSIRKEHÚS ÍZE ELÉG HALOVÁNY" - TESZTELTÜK A BOLTI CSIRKE NUGGETSEKET>>> 

"SZÁRAZABB, MINT BÁRMELYIK HÚSOS SZALÁMI" - VEGÁN TERMÉKEKET TESZTELTÜNK>>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss