A csirkemellet kisebb kockákra vágjuk, majd enyhén megsózzuk, -borsozzuk, összeforgatjuk, és hagyjuk egy fél órát állni, hogy az ízek átjárják.
Az olajat felhevítjük, hozzáadjuk a húst, majd pár percig sütjük. Ezután kiszedjük a zsiradékból, és félretesszük, hogy kihűljön. A póréhagymát félbevágjuk, majd kb. 2 cm-es darabokra vágjuk. A cukkinit vastagabb szeletekre vágjuk, majd a szeleteket negyedeljük.
A hús sütésénél visszamaradt olajhoz hozzáadjuk a vajat, majd felhevítjük. Ezután először hozzáadjuk a pórét, megsózzuk, -borsozzuk, és amikor kissé összeesett, hozzáadjuk a feldarabolt cukkinit, majd roppanósra pároljuk, és kihűtjük.
Egy tálba öntjük a tejszínt, hozzáadjuk az egész tojásokat, a lisztet, egy kevés sót és őrölt borsot, majd simára keverjük. (A sóval és a borssal óvatosan bánjunk, mert a többi hozzávalót is ízesítettük.) Ezután hozzáadjuk az elősütött csirkemellet és a párolt pórés-cukkinit, majd óvatosan összeforgatjuk.
Az egyik előnyújtott leveles tésztával kibéleljük a piteformát, majd beleöntjük a húsos-zöldséges masszát. Ezután a tészta szélét lekenjük tojással, és ráhelyezzük a másik leveles tésztát, majd egy sodrófát végiggörgetünk a piteformán, hogy a tészta szépen elváljon.
A tésztát ezután lekenjük tojással, és több helyen megböködjük villával, hogy sütés közben a gőz távozni tudjon. Előmelegített sütőbe helyezzük, majd közepes hőmérsékleten 40-45 perc alatt szép pirosra sütjük. (Légkeverésesnél 160 fokon 40 percig.) A sütőből kivéve hagyjuk a formában hűlni, majd rácsra helyezzük, és kihűtjük.
A leveles tészta a húsos-zöldséges töltelékkel egyszerűen összeállítható, majd irány a sütő, és nekünk nincs is más dolgunk, mit türelmesen várakozni. - kgizike
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!