Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Húsos-zöldséges metélt

MME MME
5/5
bonyolult
átlagos
4 adag

Elkészítés

Előkészítés: A tésztát sós vízben a tasakon lévő ideig főzzük, majd leszűrjük, leöblítjük. Lecsepegtetjük. A marhahúst apró kockákra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk és nyolc felé elvágjuk. A paprikát megmossuk, kicsumázzuk, csíkokra vágjuk. A paradicsomot forró vízbe mártjuk, majd hideg vizet engedünk rá, lehúzzuk a héját és szeletekre vágjuk.

Elkészítés: Egy nagy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, beletesszük a húst és kevergetve kb. 10 percig pirítjuk. Megszórjuk az ételízesítővel, kevés sóval, borssal. fél liter vízzel felengedjük és lefedve lassú tűzön kb. 1 óra hosszat főzzük. Amikor a hús már puha, hozzáadjuk a zöldségeket, összekeverjük és kb. még 15 percig pároljuk. Hozzáadjuk a főtt tésztát és lazán összeforgatjuk, hogy jó forró legyen. Parmezánnal megszórva tálaljuk.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 adag: 368 kcal

Megjegyzés

Fotó: Kerekes

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg. - MME

Ezek is érdekelhetnek