Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Húsos-tejfölös zöldbableves

75 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • A húsos alaphoz:
  • 1 db csirkemell
  • 1 db paradicsom
  • 1 db erőspaprika
  • 1 db hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • pirospaprika
  • majoranna
  • bors
  • 1 ek sertészsír
  • A leveshez:
  • 3 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • 30 dkg zöldbab
  • 1/2 db babérlevél
  • 3 gerezd fokhagyma
  • A nokedlihez és a habaráshoz:
  • 1 db tojás
  • liszt
  • 1 doboz tejföl (kicsi)

Elkészítés

  1. A felaprított hagymát egy kevés zsíron megdinszteljük, majd hozzáadjuk a megmosott, szárazra törölt és felkockázott csirkemellet. Fehéredésig pirítjuk, hozzáadjuk az áttört fokhagymát, megsózzuk, megborsozzuk és megszórjuk majorannával.
  2. Hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot és paprikát, végül meghintjük pirospaprikával, és felöntjük 1 dl vízzel. Fedő alatt kb. 15 perc alatt puhára pároljuk.
  3. Ezalatt megpucoljuk és feldaraboljuk a zöldségeket. Ha kész az alap, beletesszük a zöldségeket és a babérlevelelet, felöntjük vízzel, és kb. 20 perc alatt készre főzzük.
  4. A tojásból egy kevés liszttel és egy csipet sóval nokedlit készítünk, majd beleszaggatjuk a levesbe. A tejfölt összekeverjük két kanál liszttel, majd merünk rá a leves főzőlevéből. Csomómentesre keverjük, és a leveshez adjuk, összeforraljuk, és a kész levest lehúzzuk a tűzről.

    Ajánljuk még:

Megjegyzés

Hús nélkül is nagyon finom. - ekesandi

Ezek is érdekelhetnek

Friss