hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Húsos táska II.

MME MME
90 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 50 dkg liszt
  • 4 dl tej
  • 3 dkg élesztő
  • 2 tojás sárgája
  • 3 dkg vaj
  • csipetnyi só
  • 1 kávéskanál kristálycukor
  • A töltelékhez:
  • 40 dkg darált hús (csirke- vagy pulykamell)
  • 10 dkg vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 db zsemle
  • 2 db tojás
  • 1 kávéskanál só
  • 1 kávéskanál fűszerpaprika
  • csipetnyi bors
  • kevés oregano
  • A sütéshez:
  • étolaj

Elkészítés

Elkészítés: A tészta hozzávalóit összekeverjük, jól kidolgozzuk, és gyorskelesztőben kétszeresére kelesztjük.

Közben a töltelékhez a húst, az apróra vágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, az áztatott zsemlét, a tojásokat és a fűszereket jól összedolgozzuk.

A megkelt tésztát kinyújtjuk, négyzetekre vágjuk, és a töltelékből halmokat teszünk mindegyik
közepébe.

Tetejüket összefogjuk, fejjel lefelé forró olajban, fedő alatt kezdjük sütni. A másik oldalukat is megsütjük, és melegen tálaljuk.

Kínálhatunk hozzá ketchupot, esetleg citromlét.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek