Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Húsos-szaftos tészta maradékból

40 perc
egyszerű
átlagos
2 adag
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej
  • Mustár

Elkészítés

  1. A húsos-szaftos tészta elkészítéséhez a húsról (nálunk kacsamell volt a maradék) levesszük a bőrt, majd kisebb darabokra tépkedjük a bőrt és a húst is. A császárszalonnát kisebb kockákra vágjuk. A vöröshagymát megpucoljuk, és apróra vágjuk.
  2. Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, hozzáadjuk a kisebb darabokra csipkedett kacsabőrt, és ropogósra sütjük. Ezután kiszedjük a zsiradékból és félretesszük.
  3. A maradék zsiradékba tesszük a kockákra vágott császárszalonnát, és szép pirosra sütjük, majd kiszedjük és félretesszük.
  4. Ezután hozzáadjuk a zsírhoz az apróra vágott vöröshagymát, üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a tépett húst, és egy-két percig sütjük.
  5. Ezután hozzáadjuk az előzőleg pirosra sütött szalonnát, majd a tejfölt és a mustárt, és alaposan összemelegítjük. Közben ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
  6. A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük a csomagoláson található utasítás szerint, majd leszűrjük, hozzáadjuk a szaftos húshoz, végül összemelegítjük az egészet. 
  7. Tálalás előtt szedjük a tésztát tányérba, majd szórjuk meg a ropogós kacsabőrrel, és reszeljünk rá ízlés szerint sajtot, majd úgy kínáljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss