hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Húsos-sajtos töltött krumpli

60 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A meghámozott krumplikat egészben majdnem készre főzzük, majd félbevágjuk őket és a közepüket óvatosan kikapargatjuk. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe rendezzük őket. 
  2. Az apróra vágott hagymát világosbarnára dinszteljük a vajon, hozzáadjuk a kockákra vágott bacont, majd folyamatos kevergetés mellett a darált húst is kissé lepirítjuk az olívaolaj hozzáadásával. 
  3. Belekeverjük a tejfölt és a tojást, majd ízlés szerint fűszerezzük az apróra vágott petrezselyemmel, a sóval, borssal és a szerecsendióval.
  4. A félbevágott, kivájt burgonyákat megtöltjük a darált húsos keverékkel, és a tetejüket megszórjuk reszelt sajttal. Eőmelegített sütőben 170-180 fokon 20-25 percig sütjük, amíg a sajt megpirul a tetején. 

ROPOGÓS BACONÖS SÜLT KRUMPLI>>> 

ZELLERES PAPRIKÁS KRUMPLI GYULAI KOLBÁSSZAL>>> 

TORMÁS KRUMPLISALÁTA>>> 

Megjegyzés

Tálaljuk zöld salátával, majonézzel és paradicsommal. - ambroziandi

Ezek is érdekelhetnek

Friss