Elkészítés: A krumplit meghámozzuk, sós vízben megfőzzük, leszűrjük, összetörjük, majd hűlni hagyjuk. A petrezselyemzöldjét megpucoljuk, megmossuk, lecsepegtetjük, majd apróra vágjuk.
A darált húst összekeverjük a sóval, borssal, ételízesítővel, hozzáadjuk a petrezselyemzöldjét. Jól összedolgozzuk. Végül belekeverjük a tojást és a kihűlt tört krumplit.
Gombócokat formázunk a masszából, két tenyerünk között lelapítjuk. Mindegyik közepébe kb. fél-egy centiméter vastag sajtcsíkokat teszünk. Rúd alakúra összetekerjük úgy, hogy a sajt ne látszódjon ki belőle. Lisztben, tojásban és zsemlemorzsába panírozzuk a rolókat.
Forró olajban mindegyiket aranybarnára sütjük. Azon melegében fogyasztva a legfinomabb, de hidegen is igazi csemege.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre