Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Húsos-sajtos roló

MME MME
4.4/5
60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 40 dkg darált hús ( sertéscomb vagy -lapocka)
  • 4 db krumpli
  • 15 dkg kemény sajt (trappista, pannónia)
  • 1 db tojás
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • bors
  • ételízesítő
  • A panírozáshoz:
  • tojás
  • liszt
  • zsemlemorzsa
  • olaj a sütéshez

Elkészítés

Elkészítés: A krumplit meghámozzuk, sós vízben megfőzzük, leszűrjük, összetörjük, majd hűlni hagyjuk. A petrezselyemzöldjét megpucoljuk, megmossuk, lecsepegtetjük, majd apróra vágjuk.

A darált húst összekeverjük a sóval, borssal, ételízesítővel, hozzáadjuk a petrezselyemzöldjét. Jól összedolgozzuk. Végül belekeverjük a tojást és a kihűlt tört krumplit.

Gombócokat formázunk a masszából, két tenyerünk között lelapítjuk. Mindegyik közepébe kb. fél-egy centiméter vastag sajtcsíkokat teszünk. Rúd alakúra összetekerjük úgy, hogy a sajt ne látszódjon ki belőle. Lisztben, tojásban és zsemlemorzsába panírozzuk a rolókat.

Forró olajban mindegyiket aranybarnára sütjük. Azon melegében fogyasztva a legfinomabb, de hidegen is igazi csemege.

Ezek is érdekelhetnek

Friss