Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Húsos-rizses rakott kelbimbó

5/5
75 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: 1. A hagymát meghámozom, kockákra vágom, egy kevés olajon megdinsztelem. Hozzáadom a darált húst, megsózom, és készre párolom.

2. A kelbimbót sós vízben megfőzöm, leszűröm.

3. Egy kb. 30 x 22 cm jénai tálba öntöm a megfőtt rizst, rákanalazom a darált húst, a tetejére rakom a kelbimbót. Egyenletesen leöntöm tejföllel, ha sűrű a tejföl, akkor kb. 1 dl vízzel felhígítom, hogy folyós legyen.

4. Előremelegített sütőben 210 fokon (alul-felül sütés) kb. fél órát sütöm. Majd a tetejére szórom a reszelt sajtot, és még egy pár percre visszateszem, hogy szép legyen a teteje.

Megjegyzés

Én gyors, tasakos rizst szoktam használni, hamar kész, mindig sikerül, nem tapad össze. Az ára is jó. A kelbimbó helyet lehet karfiolt, savanyú káposztát vagy brokkolit is rakni, amit előtte meg kell főzni.

Az ételt lehet egy nappal korábban is előkészíteni, így másnap csak meg kell sütni. A legfinomabb, ha egy kicsit állni hagyjuk, akkor összeérnek az ízek. - dijuka

Ezek is érdekelhetnek

Friss