Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Húsos-rizses rakott karfiol

75 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A karfiolt rózsáira szedem, és roppanósra gőzölöm. Közben a rizst kétszeres mennyiségű vízben, sóval felteszem főni.

A hagymát felaprítom, majd az olívaolajon üvegesre pirítom, ráteszem a húst, és azzal is tovább pirítom. Ízesítem mustárral, fokhagymával, sóval, borssal. Mikor odapirult, felöntöm a borral, és tovább párolom. Közben a tejföllel és liszttel habarást készítek. Mikor a hús megpárolódott, behabarom.

Egy méretes tepsit vagy jénait zsiradékkal kikenek és zsemlemorzsával megszórom. A karfiolt leteszem az aljára, ráterítem a főtt rizst, és bevonom a húsos raguval. 180 fokos sütőben 30 percig sütöm.

Jó étvágyat!

Ezek is érdekelhetnek