Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Húsos rántott palacsinta gombamártással

75 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A palacsintához:
  • 30 dkg finomliszt
  • 1 csipet só
  • 1 csipet őrölt fekete bors
  • 1 db tojás
  • 3 dl tej
  • 2 dl szóda vagy szénsavas ásványvíz
  • A töltelékhez:
  • 40 dkg darált sertés- vagy pulykahús
  • 1 fej vöröshagyma
  • őrölt feketebors
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • étolaj
  • 3 evőkanál tejföl
  • A mártáshoz:
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 1 fej vöröshagyma
  • 40 dkg gomba
  • őrölt bors
  • 1 kis pohár tejföl
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • A panírozáshoz:
  • finomliszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa
  • A sütéshez:
  • étolaj

Elkészítés

Elkészítés: Hagyományos módon palacsintatésztát készítünk, megsütjük a palacsintákat.

A töltelékhez a vöröshagymát apróra vágjuk, olajon megdinszteljük. Rátesszük a darált húst, sózzuk, borsozzuk és lepirítjuk. Megszórjuk a paprikával, és fél deci vizet ráöntve 10 percig pároljuk. Levesszük a tűzről, és belekeverjük a tejfölt. Hagyjuk hűlni.

A mártáshoz kiolvasztjuk a felkockázott szalonnát, megdinszteljük rajta a hagymát. Rátesszük a szeletelt gombát, sózzuk, borsozzuk. Ha a gomba levet engedett, rászórjuk a paprikát. 10-15 percig pároljuk, majd a liszttel elkevert tejföllel besűrítjük. Ha felforrt, levesszük.

A palacsinták közepére teszünk a töltelékből, összehajtjuk, hagyománosan bepanírozzuk, és forró olajban kisütjük.

A palacsintákat a mártással tálaljuk. Jó étvágyat kívánok hozzá!

Ezek is érdekelhetnek

Friss