Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Húsos rakott zöldség gazdagon

90 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A hagymát megpucoljuk, felkockázzuk és kevés olajon megdinszteljük. Amikor már üveges, lehúzzuk a tűzről, és hozzáadjuk a fűszereket (só, bors, oregano, bazsalikom, majoranna, kapor). Visszatesszük a tűzre, belerakjuk a darált húst. Amikor a darált hús már majdnem kész, hozzáadjuk az apróra kockázott bacont, majd kicsit később a sűrített paradicsomot, és összerottyantjuk.

Közben a vegyes zöldséget sós, ételízesítős vízben rövid ideig főzzük, majd leszűrjük, továbbá a rizst is megfőzzük sós vízben.

A tepsit vékonyan kikenjük olajjal, és megszórjuk zsemlemorzsával. Ebbe jöhetnek a rétegek: alulra a zöldség, rá a reszelt füstölt sajt, arra a rizs, majd a hús. Végül a paradicsomokat felkarikázzuk, és azt tesszük az étel tetejére.

Kb. 180 fokos sütőben 15-20 percig sütjük, majd ráreszeljük a trappista sajtot, és visszatesszük a sütőbe. Addig sütjük tovább, amíg a sajt megolvad.

Megjegyzés

Spórolás az edényekkel, hogy kevesebb legyen a mosogatnivaló: a zöldségeket és a rizst nyugodtan lehet ugyanabban a vízben főzni.

További variációk: a fűszerezéssel és a zöldségekkel gyakorlatilag bármilyen módon variálhatjuk a receptet attól függően, mi van éppen otthon, vagy milyen ízeket kívánunk. Fontos viszont, hogy a hús szaftos legyen, és az legyen a felső réteg, hogy ne legyen száraz az étel. A sűrített paradicsomot helyettesíthetjük besamel mártással vagy csak egyszerűen tejföllel (ez utóbbit nem a húshoz adjuk, hanem az egész rakottas tetejére sütés előtt). - aesztiti

Ezek is érdekelhetnek

Friss