Elkészítés: A hagymát felkockázom, kevés olajon üvegesre párolom, pirospaprikát szórok rá, majd ráöntöm a darált hús. Felengedem vízzel, sót, borsot adok hozzá, és gyakorlatilag pörköltet főzök belőle.
Közben teszek fel vizet főni, ha felforrt, beleöntöm a zöldbabot, sót adok hozzá, és 5-10 perc alatt puhára főzöm. Ha kész, leszűröm, a pörkölttel összekeverem, és hozzáadom a zabpelyhet is. Utána a joghurttal is alaposan elkeverem az egészet.
Egy tepsit kevés olajjal kikenek, majd a masszát beleöntöm, és sajtot reszelek a tetejére. 225 fokos előmelegített sütőben a sajt barnára pirulásáig sütöm. Rendkívül ízletes, laktató étel!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre