Az olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a préselt fokhagymát, az őrölt pirospaprikát, a darált húst és együtt pirítjuk néhány percig. Ha megpirult beletesszük a csíkokra vágott erős paprikát és a felkockázott paradicsomot. Sózzuk és borsozzuk, felöntjük a vörösborral és puhára pároljuk a húst.
A mártás elkészítéséhez a vajon kissé megpirítjuka lisztet, majd állandó keverés mellett hideg tejjel besűrítjük és forraljuk. Préselt fokhagymával ízesítjük, ha kissé már kihűlt, akkor hozzáadjuk a tejfölt és simára keverjük.
A spiráltésztát lobogva forró, sós vízben a csomagoláson található előírás szerint megfőzzük és leszűrjük. A sütőformát olajjal kikenjük és beleöntjüka tésztát, majd elosztjuk rajta a csirkés paprikást, és rácsorgatjuk a mártást. A tetejét vastagon megszórjuk füstölt sajttal, végül 185 °C-on, 35 perc alatt készre sütjük.