Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Húsos rakott burgonya szerecsendióval

MME MME
120 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag

Elkészítés

  1. A burgonyát meghámozzuk, és vékony szeletekre vágjuk. Annyi vízbe tesszük, amennyi ellepi, majd felhasználás előtt leszűrjük, sózzuk, borsozzuk.
  2. A vöröshagymát meghámozzuk, és finomra vágjuk. Felforrósítjuk az olajat, és üvegesre pirítjuk benne a hagymát. Hozzáadjuk a megtisztított, átnyomott fokhagymát és a darált húst. Fehéredésig pirítjuk, majd sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk a szerecsendióval. Végül hozzáadjuk a paradicsompürét és 50 ml vizet. Kis lángon, lefedve 30 percig pároljuk, ha szükséges, közben pótoljuk az elfőtt vizet.
  3. Hozzáadjuk a húshoz a megtisztított, feldarabolt gombát, és együtt pároljuk további 5 percig. Lehúzzuk a tűzről, megszórjuk a megtisztított, felaprított petrezselyemmel és a cukorral.
  4. Egy hőálló tálat kikenünk vajjal, és megszórjuk a zsemlemorzsával. Beletesszük a burgonya felét, erre halmozzuk a gombás hús 3/4-ét, erre kerül a burgonya másik fele, majd a befedjük a maradék gombás hússal. Megszórjuk a reszelt sajttal, és180 fokra előmelegített sütőbe toljuk 45-50 percre.

LENCSÉS, CUKKINIS RAKOTT BURGONYA>>> 

HÁZIAS RAKOTT BURGONYA>>> 

HÁROMSAJTOS RAKOTT KRUMPLI>>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss