Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Húsos pite

MME MME
5 4.2/5
45 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Az apróra vágott hagymát és az áttört fokhagymát 1 kanál olívaolajon megpirítom, hozzáadom a húst. Mikor megpirult, belekeverem a paradicsompürét és a fűszereket. Lehet olaszosan (oregánó, bazsalikom), vagy épp magyarosan fűszerezni.

A tésztát kiolvasztom, vékonyra kinyújtom. Egy nagyobb tállal kb. 20 cm-es korongokat szaggatok, és az egyik felére szép nagy húshalmokat teszek, összehajtom, és a széleit villával jól összenyomkodom. Megkenem a tojás sárgájával, és nem túl forró sütőben aranybarnára sütöm.

Elkészíthető kisebb adagokban is, akkor müzlistállal kell kiszaggatni és rövidebb ideig sütni!

Ezek is érdekelhetnek

Friss