Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Húsos lasagne

2 4.5/5
60 perc
bonyolult
átlagos
4 adag

Elkészítés

  1. Egy kevés olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymáthozzáadjuk a darált húst, megsózzuk, megborsozzuk, és fűszerezzük a bazsalikommal és az oregánóval. Ha kifehéredett a hús, felöntjük a paradicsomszósszal, hozzáadjuk a megpucolt, lereszelt fokhagymát, és puhára pároljuk. Ha szükséges, vizet öntünk alá. 
  2. Egy tűzálló tál aljába kevés olajat öntünk, kibéleljük a lasagne lappal, meglocsoljuk a szósszal, majd megint tésztalap következik, és így rétegezzük tovább, míg elfogynak a hozzávalók. A lasagne lapokat - miközben rakosgatjuk - forró vízbe mártjuk.
  3. A tetejére szósz kerül, majd bőven megszórjuk reszelt sajttal, és 170 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és 40 perc alatt készre sütjük. Amikor a teteje megpirult, kivesszük, 20 percig állni hagyjuk, azután felszeleteljük és tálaljuk.

    Még több lasagne-recept >>> 

    Még több paradicsomos recept >>> 

    Olasz receptek >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss