Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Húsos kenyér

MME MME
3/5
60 perc
rafinált
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A lisztből a cukros tejben felfuttatott élesztővel, a tojássárgákkal, 4 dkg zsírral és szükség szerinti tejjel könnyű kelttésztát készítünk. Egy órát pihentetjük, majd deszkán kinyújtjuk kb. 1 cm vastagra, majd két hosszú félre vágjuk.

Közben elkészítjük a tölteléket: a hagymát a szalonnával apróra vágjuk, megprirítjuk. A darált húst hozzákeverjük, és gyengén átsütjük. Az apróra vágott főtt tojást, póréhagymát, hagymát, fokhagymát, az apróra vágott gombát fűszerezzük, majd a húsos-hagymás keverékhez adjuk, átfőzzük, utána belekeverünk 2 evőknál mustárt és az 5 dkg füstölt sajtot. Ha kihűlt, megtöltjük a tésztákat, a beiglihez hasonlóan felcsavarjuk, és ismét kelni hagyjuk (kb. 20 perc). A megkelt tésztát tepsire rakjuk, majd a sütőben kb. 180 fokon megsütjük. (Célszerű sütőpapíron sütni, nekem anélkül leragadt.)

Megjegyzés

Jó nagy tepsi kell hozzá! Kihűlve 1 cm-es szeletekre vágva is nagyon finom. Köretnek is alkalmas.
- MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss