Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Húsos karfiol

MME MME
4.8/5
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A karfiolt megtisztítjuk, rózsáira bontjuk, és párolóedényben, vagy kevés vegetás vízben megfőzzük. A hagymát finomra vágjuk, kevés olajon üvegesre pároljuk. Pirospaprikával meghintjük, és rátesszük a darált sertéshúst. Sózzuk, borsozzuk, adhatunk hozzá egy kevés vegetát. Hozzákeverünk egy cikkekre vágott paradicsomot, pár karika zöldpaprikát, és kevés vizet aláöntve puhára pároljuk.
Egy cseréptálat kivajazunk, meghintjük a zsemlemorzsa felével. Elterítjük benne a megpárolt karfiolrózsákat, rátesszük a tejfölt, meghintjük a reszelt sajt felével. Ráterítjük a megpuhult darálthúst (levével együtt), három paradicsomot szeletekre vágunk, és beborítjuk vele a húst. A tetejére szórjuk a zsemlemorzsa másik felét, amelyet vajban aranybarnára pirítottunk. Megszórjuk a tetejét finomra vágott petrezsemelyemmel, és rámorzsoljuk a maradék vajat. Forró sütőben szép barnára sütjük.
Egészben főtt, petrezselymes vajban megforgatott burgonyával nagyon finom!

Ezek is érdekelhetnek

Friss