Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Húsos káposzta gombóccal

MME MME
> 90 perc
egyszerű
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A savanyú káposztát, ha túl savanyúnak találjuk, akkor bő vízben átmossuk.
  2. A felforrósított olajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a kisebb kockára vágott lapockát és csülköt és fehéredésig sütjük. A tűzről levéve megszórjuk pirospaprikával.
  3. Hozzáadjuk a savanyú káposztát, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, és visszatesszük a tűzre. Sózzuk, borsozzuk, beletesszük a babérlevelet és a fokhagymát és lassú tűzzön főzzük.
  4. A darált  húst, a tojást, a sót, a borsot, a zúzott fokhagymát és a pirospaprikát összekeverjük, masszává gyúrjuk, majd gombócokat formázunk belőle.
  5. Amikor már majdnem puha a káposzta és a hús, beletesszük a húsgombócokat és rászórjuk a tetejére a gerslit és addig  főzzük, amíg minden meg nem puhul.

11 ISTENI SAVANYÚKÁPOSZTÁS FOGÁS - A SZÉKELYTŐL A RAKOTTIG >>> 

11 SZÉKELYKÁPOSZTA RECEPT, HA MÉG NEM TALÁLTAD MEG AZ IGAZIT! >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss