A savanyú káposztát, ha túl savanyúnak találjuk, akkor bő vízben átmossuk.
A felforrósított olajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a kisebb kockára vágott lapockát és csülköt és fehéredésig sütjük. A tűzről levéve megszórjuk pirospaprikával.
Hozzáadjuk a savanyú káposztát, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, és visszatesszük a tűzre. Sózzuk, borsozzuk, beletesszük a babérlevelet és a fokhagymát és lassú tűzzön főzzük.
A darált húst, a tojást, a sót, a borsot, a zúzott fokhagymát és a pirospaprikát összekeverjük, masszává gyúrjuk, majd gombócokat formázunk belőle.
Amikor már majdnem puha a káposzta és a hús, beletesszük a húsgombócokat és rászórjuk a tetejére a gerslit és addig főzzük, amíg minden meg nem puhul.