Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Húsos-gombás göngyölt lilakáposzta

MME MME
60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A káposztaleveleket sós, forró vízben roppanósra főzzük, majd lecsepegtetjük, kihűtjük. A zsemléket hideg vízbe beáztatjuk, kézzel kinyomkodjuk. A megmosott gombát kicsi cikkekre vágjuk, a forró olajon megpirítjuk, kihűtjük.

Az előkészített káposztalevelek vastag levélerezetét, éles késsel vékonyan levágjuk. Ezután a töltelékhez a darált húst keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a zsemléket, az aprított vöröshagymát és fokhagymát, a pirított gombát, sóval, borssal, az aprított petrezselyemmel, rozmaringgal ízesítjük, és jól összedolgozzuk.

A tölteléket 8 részre osztjuk, a káposztalevél felénk eső részére tölteléket teszünk, a káposztalevél két szélét ráhajtjuk, majd szorosan felcsavarjuk.

Végül olajozott tepsibe tesszük, megszórjuk a reszelt sajttal, és 180 fokos sütőben 25-30 perc alatt pirosra sütjük. Ha elkészült, forrón tálaljuk.

Megjegyzés

A darált sertéshús helyett használhatunk csirke-, pulyka-, marha- vagy borjúhúst is. Aki nem szereti roppanósan a káposztát, sajt nélkül, alufóliával letakarva süsse-párolja készre a töltött káposztát, és a legvégén rászórva a sajtot olvassza rá.

Liptai Zoltán receptje, fotó: Balogh Tamás - MME

Ezek is érdekelhetnek