Az összes burgonyát finomra reszeljük, majd hagyjuk állni. Összekeverjük a darált sertés- és marhahúst a tejjel és a tojással. A burgonyából kinyomkodjuk a nedvességet, majd a tojásos húsmasszához forgatjuk.
Finomra zúzott fokhagymával, majoránnával, sóval és borssal ízesítjük. Alaposan összedolgozzuk; ha szükséges, liszttel sűrítjük. Nedves kézzel tenyérnyi lepénykéket formázunk belőle, majd a felforrósított olajon ropogósra sütjük őket. Apróra vágott petrezselyemmel és friss salátával kínáljuk.
Forgassuk a lepényeket először lisztbe, aztán felvert tojásba, végül zsemlemorzsába, és így süssük ki forró olajban. Keverjünk 2 dl tejfölhöz 1 gerezd összezúzott fokhagymát és sót. Kínáljuk a lepények mellé.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre