Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Húsos burgonyalepény

45 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

1.

Az összes burgonyát finomra reszeljük, majd hagyjuk állni. Összekeverjük a darált sertés- és marhahúst a tejjel és a tojással. A burgonyából kinyomkodjuk a nedvességet, majd a tojásos húsmasszához forgatjuk.

2.

Finomra zúzott fokhagymával, majoránnával, sóval és borssal ízesítjük. Alaposan összedolgozzuk; ha szükséges, liszttel sűrítjük. Nedves kézzel tenyérnyi lepénykéket formázunk belőle, majd a felforrósított olajon ropogósra sütjük őket. Apróra vágott petrezselyemmel és friss salátával kínáljuk.

Forgassuk a lepényeket először lisztbe, aztán felvert tojásba, végül zsemlemorzsába, és így süssük ki forró olajban. Keverjünk 2 dl tejfölhöz 1 gerezd összezúzott fokhagymát és sót. Kínáljuk a lepények mellé.

Ezek is érdekelhetnek