A lábszárhúst feldaraboljuk (vagy eleve darabolva vesszük), és a csontnál besózzuk, hogy a velő benne maradjon főzés közben is.
A húst 4 liter vízben feltesszük főni, forrás után lehabozzuk, és beletesszük az összes zöldséget megtisztítva és felaprítva. Megsózzuk, megborsozzuk és megszórjuk sáfránnyal.
Takarék lángon (kerámialapon 1-es fokozaton) lefedve 3 óráig főzzük. Ha megpuhult a hús, leszűrjük, majd a zöldségeket és húst visszatesszük a tiszta levesbe.
Ha kihűlt, 24 órára a hűtőbe tesszük, majd felmelegítve fogyaszthatjuk.
Csigatésztát főztem ki hozzá, ezt tettem a csészékbe, és mertem rá a levest. Ez a leves nem zsíros, és nagyon jó hatással bír. A zsidó szokás szerint készítettem el ezt a nagyon finom, karakteres levest. - zsuzsamama56
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!