Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Húsleves cérnametélttel

MME MME
135 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Zeller

Elkészítés

  1. A húsleves elkészítéséhez a sárgarépát, a fehérrépát, a zellert, a karalábét, valamint a vöröshagymát meghámozzuk. A répákat hasábokra vágjuk. A konyhakész csirkét megmossuk, és darabokra vágjuk.
  2. A csirkét és a zöldségeket egy nagyobb lábasba tesszük, és kissé megpirítjuk. Meghintjük pirospaprikával, és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Megsózzuk, és hozzáadunk néhány szem fekete borsot.
  3. Felforraljuk, majd mérsékeljük a hőt, és félig lefedve 1,5-2 óra alatt készre főzzük a levest. Ha nagyon elfövi a levét, vízzel pótoljuk, és megkóstoljuk, hogy elég sós-e.
  4. A cérnametéltet forrásban lévő, sós vízben, a csomagoláson található útmutatás szerint kifőzzük. Leszűrjük és szétosztjuk a tányérokba. Mindbe teszünk egy kevés zöldséget és egy-egy darab húst is. Végül rászűrjük a forró levest. Aprított petrezselyemmel tálaljuk. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss