Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hűsítő hideg levesek meleg nyári napokra - a sóstól az édesig

A nyári forróságban jólesően felfrissítő jeges zöldség- és gyümölcslevesek némelyikének elkészítéséhez még a tűzhelyt sem kell bekapcsolni.

Most kedvedre válogathatsz a bőséges piaci zöldség- és gyümölcskínálatból, hogy kalóriában szegény, de színekben és ízekben annál gazdagabb nyári levesekkel gondoskodhass a folyadékpótlásról.

Előételként

A hideg levesek említésére szinte mindenkinek beugrik a gazpacho. A spanyolok folyékony zöldségsalátáját bármelyik napszakban feltálalhatod önállóan is, vodkás változatával pedig babérokat arathatsz a kerti partin.


Próbáld ki a litvánok nagy kedvencét, a kapros-uborkás céklalevest, és bónuszként frissítő látványt kapsz az üdítő íz mellé!


Ha szereted az uborkát és a joghurtot, hőségriadó idején bevetheted az ukránok és a bolgárok gasztronómiai csodafegyverét: az okroskát és a taratort.

Desszertként

A gyümölcs alapú hideg levesek többnyire az édesség kategóriában indulnak a szomjoltási versenyben, bár a savanykásak első fogásként is megállják a helyüket. Ki-ki ízlése szerint rangsorolhatja a népszerűségi listák élén szereplő meggyest, cseresznyést, barackost, dinnyést, eprest, málnást vagy a bogyósok válogatottját.

Közös vonásuk, hogy a tejszínes habarástól bársonyosak és tetszőlegesen gazdagíthatók pl. friss gyümölcsökkel vagy habgaluskával, fagyigombóccal, ízfokozóként pedig fűszernövényekkel, mint a citromfű vagy a menta.


Grillpartira

Kápráztasd el a vendégeidet prémium falatokkal! Az édesszájúak örömére a jól behűtött málnalevest feldobhatod vanília- és citromfagylalttal, valamint grillezett ananász- és nektarindarabokkal.

A sós vonal híveinek egy klasszikus uborkalevest tuningolj fel garnélanyárssal!

Ezek is érdekelhetnek

Friss