hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hűsítő eperleves joghurttal és csokoládédarabokkal

MME MME
45 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Allergének
  • Tej

Elkészítés

  1. A vaníliarudat, a fahéjat és a szegfűszeget a citromhéjjal lábasba tesszük, és felöntjük vízzel. Ez a keverék lesz a leves esszenciája. Amíg a keverék felforr, addig megtisztítjuk az epreket, 4 nagyobb szemet karikákra vágunk.
  2. A leszűrt esszenciához hozzákeverjük a cukrot, majd óvatosan, folyamatos keverés mellett belecsorgatjuk az eperjoghurtot. Ízlés szerint a maradék friss epret beleturmixolhatjuk a levesbe, de akkor is kiváló lesz, ha úgy döntünk, hogy csak levesbetétként szerepel benne az eper.
  3. Ráöntjük a levest az eperkarikákra és már csak a díszítés van hátra. Ízlés szerint adhatunk hozzá mentalevelet, tejszínhabot, csokiforgácsot, sőt vaníliafagylaltot is. A hedonista édességimádóknak ajánljuk mindezek kombinációját!
  4. A végeredmény könnyű, gyors, hűsítően zamatos eperleves. Egyáltalán nem hagyományos és ebben a formában kimondottan laktató.

Nézd meg videón, hogyan készül ez a különleges hűsítő eperleves

 


Megjegyzés

A leves elkészítéséhez a Takarék Bistro a Nemesvámoson gazdálkodó Kovács Zsófia joghurtját ajánlja. A Veszprém megyei családi gazdaságban kézműves tejtermékeket készítenek. / A RECEPT FIZETETT HIRDETÉSI TARTALOM. - MME

Ezek is érdekelhetnek