Húsgombócos zöldbableves

MME MME
45 perc
mester
átlagos
Hozzávalók
  • zöldbab
  • húsleves
  • vöröshagyma
  • savanyú alma
  • olaj
  • cukor
  • babérlevél
  • tej
  • őrölt bors
  • darált hús
  • tojás
  • bors
  • olaj

Elkészítés

Elkészítés: A friss zöldbabot megtisztítjuk, feldaraboljuk. A hagymát és az almát meghámozzuk, és apró kockára vágjuk.

Nagyobb edényben felforrósítjuk a 2 kanál olajat, és a hagymát megpároljuk benne, majd hozzáadjuk a zöldbabot, az almát, a cukrot, a babérlevelet, a sót és a borsot. Kevergetve összepároljuk, majd felöntjük a húslevessel, és puhára főzzük a babot.

A levesbetét hozzávalóit összedolgozzuk,
gombócokat formálunk belőle, majd forró olajban mindkét oldalukat átsütjük, végül a levesbe téve megfőzzük.

A levest 1-1 kanál tejföllel tálaljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss