Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Húsgombócos spagetti

60 perc
egyszerű
átlagos
4 adag

Elkészítés

  1. A tésztát kifőzzük a csomagoláson megadott utasítás szerint, forrásban lévő, sós vízben. Leszűrjük és lecsepegtetjük. Félretesszük, és melegen tartjuk. 
  2. Tálba tesszük a megtisztított, finomra vágott hagymát, a zúzott fokhagymát, az oregánót és a darált húst. Megsózzuk és megborsozzuk, összedolgozzuk, majd az így kapott masszából apró húsgombócokat formázunk.
  3. A felforrósított olajon a gombócokat 1 perc alatt aranyszínűre sütjük. Papírtörlőre szedjük mindet, majd egy tűzálló tálban elrendezzük.
  4. A mártáshoz felforrósítjuk az olívaolajat, és üvegesre sütjük rajta a megtisztított és finomra vágott hagymákat. Hozzáadjuk a paradicsomot, felforraljuk, megsózzuk és megborsozzuk, majd 20 percig főzzük. A paradicsomos mártást a húsgombócokra locsoljuk, és 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk 10 percre.
  5. Ha kész, összeforgatjuk a kifőtt tésztával, és finomra vágott petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

EREDETI LASAGNE ÉS FOCACCIA: 15 VISSZAUTASÍTHATATLAN OLASZ FINOMSÁG >>> 

HÚSGOMBÓCOS SPAGETTI (AHOGY A KERESZTAPÁBAN FŐZIK) >>> 

13 ISTENI HÚSGOMBÓC: SPAGETTIVEL, RÁNTVA VAGY AKÁR LEVESBE! >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss