hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Húsgombócos spagetti, ahogy a Keresztapában főzik

60 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Allergének
  • Glutén
  • Tojás

Elkészítés

  1. A darált húst összedolgozzuk 4 gerezd összetört fokhagymával, sóval, borssal, majoránnával és a bazsalikommal, majd a masszából gombócokat formázunk.
  2. A gombócokat sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, a tetejüket meglocsoljuk olajjal, és 180 fokon kb. 30 percig sütjük. Ha már kezd pirulni, kivesszük, és serpenyőben olajon rápirítunk, majd félretesszük.
  3. A kolbászt karikára vágjuk, és megsütjük az olajon, majd félretesszük.
  4. A maradék fokhagymát összetörjük, olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a kockára vágott paradicsomot és a hámozott paradicsomot.
  5. Megszórjuk barna cukorral, majd felöntjük a passzírozott paradicsommal és 1 dl vízzel. Végül beletesszük a húsgombócokat és a kolbászt. 15 percen át főzzük, majd felöntjük a vörösborral és összeforraljuk.
  6. A tésztát a csomagoláson található utasítás szerint sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük, és a húsgombócokkal tálaljuk. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss