Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Húsgombócos gulyásleves

MME MME
60 perc
rafinált
átlagos
4 adag

Elkészítés

  1. A leveshez a húst apró kockákra vágjuk. A felaprított vöröshagymát a zsíron megpirítjuk, elkeverjük benne a fűszerpaprikát, hozzáadjuk a húst, majd néhány percnyi pirítás után felengedjük vízzel. Ízesítjük a fűszerekkel, majd az apróravágott burgonyával készre főzzük.
  2. A gombóchoza húst és a zöldségeket megdaráljuk. A tojással,a liszttel, az apróra vágott vöröshagymával, azúzott fokhagymával és a fűszerekkel összedolgozzuk,majd a masszából diónyi gombócokatkészítünk vizes kézzel. A forrásban lévő levesbetesszük, és kb. tíz percig főzzük. Amikor kész,bőven meghintjük apróra vágott petrezselyemzöldjével.

A 11 LEGFINOMABB GULYÁSLEVES A KLASSZIKUSTÓL A HAMISIG >>> 

11 EGYSZERŰ ÉS HÁZIAS LEVES FILLÉRES ALAPANYAGOKBÓL >>> 

13 SZUPERLAKTATÓ GOMBÓCLEVES A SAJTOSTÓL A HÚSOSIG >>> 

Megjegyzés

Özv. Fekete Mihályné receptje - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss