Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Húsgombócos csorba

45 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • 50 dkg darált hús (sertés)
  • 2 ek rizs
  • 1 db tojás
  • 2 csokor kapor
  • 2 db zöldpaprika (lehetőleg húsos fajta)
  • 2 fej hagyma
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 csokor lestyán (friss híján 2 ek szárított)
  • 3 kanál korpacibere vagy ecet vagy citromlé
  • 1 ek paradicsompüré
  • 2 ek olaj
  • bors

Elkészítés

  1. Összegyúrjuk a darált húst a rizzsel, 1 db lereszelt sárgarépával, 1 fej lereszelt hagymával, a tojással, 1 csokor apróra vágott kaporral, sóval, borssal. Egy kiskanál segítségével gombócokat szaggatunk és nedves kézzel formázzuk, majd egy tányérra sorakoztatjuk őket.
  2. Közben felforralunk két liter vizet. Amikor lobogva forr, egy lyukacsos kanállal beletesszük a húsgombócokat. A habot, ami forrás közben képződik, leszedegetjük a tetejéről. Kb. 10 percig forraljuk, amíg a gombócok feljönnek a tetejére.
  3. Ezután beletesszük a többi, meghámozott, felaprított zöldséget, és 15 percen át főzzük. Amikor már majdnem kész, beletesszük a paradicsompürét és a korpaciberét.
  4. Újraforraljuk, majd kikapcsoljuk a tűzhelyet, és beletsszük az apróra vágott zöldfűszereket (1 csokor kapor, 1 csokor lestyán). Letakarjuk, pihenni hagyjuk 20 percig tálalás előtt.

    JOGHURTOS CSORBA NYÚLHÚSSAL >>>

HÚSGOMBÓCOS CSORBALEVES >>> 

ÍME A SAVANYÚ LEVESEK KIRÁLYA: 12 KIPRÓBÁLT ERDÉLYI CSORBA RECEPT! >>> 

Megjegyzés

Ha szárított zöldfűszereket használunk (2-2 evőkanál kapor, 2 evőkanál lestyán), akkor még forralás közben, de inkább a vége fele beletesszük a levesbe. Más zöldségeket is lehet beletenni, pl. petrezselyemgyökeret, zellergumót, karalábét stb. - pnildiko

Ezek is érdekelhetnek

Friss