Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Húsgombócok szarvasgombás-tejszínes mártással

45 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A gombóchoz:
  • 40 dkg darált marhahús
  • 1 gerezd fokhagyma lereszelve
  • 3 evőkanál tejszín
  • citrombors
  • kakukkfű
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa vagy panko morzsa
  • 1 db tojás
  • kevés liszt
  • A mártáshoz és a körethez:
  • 30 dkg spagetti tészta
  • 2,5 dl főzőtejszín
  • szarvasgombakrém
  • frissen őrölt bors
  • szerecsendió
  • parmezán reszelve

Elkészítés

Elkészítés: A gombócokhoz a húshoz keverjük a morzsát, a tojást, a fokhagymát, a tejszínt és a fűszereket. Vizes kézzel gombócokat formálunk belőle. Lisztbe mártjuk, és félretesszük a hűtőbe.

A spagettit lobogó vízben kb. 10 perc alatt al dentére, avagy fogkeményre főzzük, a vizet csak akkor sózzuk, amikor már forrásban van. Ha megfőtt, leszűrjük. Egy külön edényben vajat hevítünk, beleöntjük a tésztát, összerázzuk.

A tejszínnel elkeverjük a szarvasgombakrémet, ízestjük szerecsendióval, borssal,és lassú tűzön kevergetve felfőzzük, belereszeljük a parmezánt, összeforraljuk.

A húsgombócokat forró olajon szép pirosra sütjük, leitatjuk egy konyhai papírtörlőn.

A tésztát tálra szedjük, a gombócokkal és a mártással tálaljuk. Jó étvágyat!

Megjegyzés

Újra olaszos ételt készítettem, természetesen húsgombóccal megint. Az olasz konyhát imádom, mert ahány régió, annyi szokás. - zsuzsamama56

Ezek is érdekelhetnek

Friss