Elkészítés: A gombócokhoz a húshoz keverjük a morzsát, a tojást, a fokhagymát, a tejszínt és a fűszereket. Vizes kézzel gombócokat formálunk belőle. Lisztbe mártjuk, és félretesszük a hűtőbe.
A spagettit lobogó vízben kb. 10 perc alatt al dentére, avagy fogkeményre főzzük, a vizet csak akkor sózzuk, amikor már forrásban van. Ha megfőtt, leszűrjük. Egy külön edényben vajat hevítünk, beleöntjük a tésztát, összerázzuk.
A tejszínnel elkeverjük a szarvasgombakrémet, ízestjük szerecsendióval, borssal,és lassú tűzön kevergetve felfőzzük, belereszeljük a parmezánt, összeforraljuk.
A húsgombócokat forró olajon szép pirosra sütjük, leitatjuk egy konyhai papírtörlőn.
A tésztát tálra szedjük, a gombócokkal és a mártással tálaljuk. Jó étvágyat!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre