Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Húsgombócok sajtmártással

MME MME
60 perc
mester
megfizethető

Elkészítés

A hagymát tisztítsuk meg, vágjuk apróra. A darált húst keverjük össze a tojással, a hagymával és egy kevés zsemlemorzsával. Sózzuk, borsozzuk meg, majd alaposan dolgozzuk össze.
A húsos masszából készítsünk 12 húsgombócot. Mindegyikbe fúrjunk egy lyukat, tegyünk bele egy olívabogyót, majd hengergessük össze.
A húslevest és a bort öntsük egy fazékba, majd tegyük bele a húsgombócokat. Lefedve főzzük kb. 10 percig, majd szedjük ki és tegyük félre. A sajtot olvasszuk fel a boros húslevesben, sűrítsük be a némi vízzel elkevert étkezési keményítővel, majd adjuk hozzá a tejszínt is. Keverjük a mártáshoz az apróra vágott petrezselyemzöldet vagy a snidlinget és a maradék apróra vágott olívabogyót. Végül a kész mártással öntsük le a húsgombócokat.

Megjegyzés

A húsgombócokat főzés helyett olajban is kisüthetjük. Fejes salátával nagyon ízletes ez a fogás.
- MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss