Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Húsgombócok padlizsánszószban spagettivel

60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A húsgolyókhoz:
  • 50 dkg darált hús
  • 2 egész tojás
  • 5 szelet beáztatott és kicsavart kenyér
  • 4 gerezd zúzott fokhagyma
  • fél csokor aprított zöldpetrezselyem
  • 1 kiskanál őrölt fahéj
  • 1 mokkáskanál őrölt szegfűszeg
  • bors
  • 3 kanál kukoricaliszt
  • A zöldségszószhoz:
  • 2 fej apróra vágott vöröshagyma
  • 3 kanál olaj
  • 2 felkarikázott sárgarépa
  • 1 felkockázott padlizsán
  • bors
  • 1 doboz hámozott konzerv paradicsom
  • 1 chili
  • Valamint:
  • 50 dkg spagetti

Elkészítés

Elkészítés: A darált húst összedolgozzuk a tojásokkal, az áztatott és inyomkodott kenyérrel, a fokhagymával, a zöldpetrezselyemmel, a fahéjjal, a szegfűszeggel, a sóval és a borssal. Diónyi golyócskákat gömbölyítünk belőle, meghengergetjük kukoricalisztben, sütőpapíros tepsibe tesszük, és forró sütőben ropogósra sütjük.

A szószhoz a vöröshagymát megdinszteljük az olajon, hozzáadjuk a sárgarépát és a padlizsánt. Kevergetve pirítgatjuk, sózzuk, borsozzuk, majd ráöntjük a konzerv paradicsomot és 1 pohár vizet. 20-25 percig főzzük, közben néha megkeverjük, pótoljuk az elpárolgott folyadékot. A vége fele belevágunk 1 mag nélküli chilit is.

Botmixerrel pürésítjük a zöldséges ragut, majd beledobjuk a húsgombóckákat, és még egyet hagyjuk rottyanni a tűzön.

Közben az előírásoknak megfelelően kifőzzük a spagettit, leszűrjük, ráöntjük a húsgombócos padlizánszószt, és kitöltünk egy korsó jéghideg sört.

Megjegyzés

Nagyon finom, a húsgombócok fűszerezése egyéni ízt ad az ételnek, a sütőben való elkészítése pedig egészségesebb, mint a zsiradékban való sütés.
- sildiko2

Ezek is érdekelhetnek

Friss