Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Húsgombócok orsótésztával

45 perc
egyszerű
olcsó
4 adag

Elkészítés

  1. A darált húst összedolgozzuk a tejben áztatott és kifacsart zsemlékkel és a tojással, és megszórjuk ételízesítővel. A masszából diónyi gombócokat formázunk, és forró olajban pirosra sütjük mindet.
  2. A visszamaradt zsiradékban üvegesre pirítjuk a lereszelt hagymát. Felöntjük egy kevés hideg vízzel elkevert paradicsompürével, majd sóval, borssal, bazsalikommal, rozmaringgal, zúzott fokhagymával ízesítjük. Alaposan összeforraljuk, belerakjuk a gombócokat és takarék lángon lefedve készre pároljuk.
  3. A tésztát a csomagoláson található utasítás szerint sós vízben al dentére főzzük, majd leszűrjük, és a paradicsomos gombóccal tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss