A darált húst egy tálban összedolgozzuk a tojással, majd sóval, borssal fűszerezzük. A masszából nedves kézzel 12 kis gombócot formázunk, és serpenyőben felforrósított olajban körben átsütjük.
A letisztított hagymát megmossuk, lecsöpögtetjük, kis darabokra vágjuk. A gombát megtisztítjuk, papírtörlővel ledörzsöljük, szükség esetén leöblítjük, leitatjuk, majd félbevágjuk. Az uborkát lecsöpögtetjük, hosszában négy részre vágjuk. A hagymát, az uborkát, a gombát és a tejszínt egy tálban összekeverjük, paprikával, mustárral, sóval, borssal ízesítjük.
A tejszínes zöldségkeveréket nagy sütőzacskóba tesszük, a fűszerpaprikával megszórt húsgombócokat elosztjuk benne. A sütőzacskót a csomagoláson lévő leírás szerint lezárva egy sütőlemezen a sütőbe helyezzük. 200 ºC-on kb. 25 percig sütjük. A sütőzacskót felvágjuk. A húsgombócokat és a zöldségeket egy tálra rendezzük, és petrezselyemzölddel díszítjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre