Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Húsgombócok lepénykenyérrel és sültpaprika-szósszal

45 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A húsgombóc hozzávalóit alaposan összegyúrjuk, 10 percet pihentetjük, majd diónyi golyókat formázunk, melyeket sütőpapíros tepsire helyezünk, forró sütőben ropogósra-pirosra sütjük.

A szószhoz a paprikákat megsütjük, az égett héját leszedjük, összevágjuk.

A hagymát felkockázzuk, olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a sült paprikát, a paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, majd 10 percig főzzük. Ha a szósz túlságosan besűrűsödne, az elpárolgott folyadékot vízzel pótoljuk. Végezetül cukorral, ecettel, borssal ízesítjük.

A kenyérlepényhez a hozzávalókat annyi langyos vízzel gyúrjuk össze, hogy a tészta ne ragadjon, rugalmas, selymes, közepesen kemény legyen.

Tojásnyi darabokra vágjuk, serpenyő méretűre nyújtjuk, majd 1 kanál olajon mindkét felét 1-2 percig aranybarnára sütjük.

Összeállítás: a lepénykenyeret megkenjük a szósszal, a közepére sorba helyezünk húsgombócokat, egy sor vágott káposztát, majd szorosan feltekerjük.

Megjegyzés

Hihetetlenül finom, aromás étel, ha az alapanyagok elő vannak készítve, a család minden tagja pillanatok alatt összeállíthatja a szendvicsét. - sildiko2

Ezek is érdekelhetnek

Friss