Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Húsgombócok kapros-tejfölös karalábéval

60 perc
bonyolult
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: A darált húst összekeverjük a rizzsel, a tojással, és sóval, borssal, pirospaprikával fűszerezzük ízlés szerint.

A karalábékat hámozzuk, majd lereszeljük egy fazékba. Zsiradékot teszünk rá, és 10 percig lefedve dinszteljük. Felengedjük 1liter vízzel, majd gombócokat formálunk a húsból, és a fazékba tesszük. Belereszeljük a fokhagymát, babérlevelet teszünk bele, beleszórjuk az ételízesítőt. Főzés közben az elfőtt vizet pótoljuk.

Ha a gombócok megfőttek, a rizs puha, akkor összekeverjük a tejfölt a liszttel, és behabarjuk, majd beleszórjuk a kaprot.

Megjegyzés

Nagyon finom, szárnyas és sertéshúsból is készíthető, vegetáriánusok gombából is készíthetnek gombócot. - viszab

Ezek is érdekelhetnek

Friss