Elkészítés: A darált húst összekeverjük a rizzsel, a tojással, és sóval, borssal, pirospaprikával fűszerezzük ízlés szerint.
A karalábékat hámozzuk, majd lereszeljük egy fazékba. Zsiradékot teszünk rá, és 10 percig lefedve dinszteljük. Felengedjük 1liter vízzel, majd gombócokat formálunk a húsból, és a fazékba tesszük. Belereszeljük a fokhagymát, babérlevelet teszünk bele, beleszórjuk az ételízesítőt. Főzés közben az elfőtt vizet pótoljuk.
Ha a gombócok megfőttek, a rizs puha, akkor összekeverjük a tejfölt a liszttel, és behabarjuk, majd beleszórjuk a kaprot.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre