Elkészítés: A finomra vágott hagymát és fokhagymát lepirítjuk, majd hozzátesszük a paradicsomot. Ízesítjük a többi hozzávalóval, és lassú tűzön főzzük.
Eközben a darált húshoz hozzáadjuk a finomra vágott hagymát, a tojást, a zsemlemorzsát és ízesítjük a többi hozzávalóval. Apró gombócokat formálunk a masszából.
Egy serpenyőben olajat hevítünk, és a gombócokat körös-körül megpirítjuk, majd a paradicsomszószhoz adjuk. A serpenyőt felöntjük némi vízzel, és azt is hozzáöntjük a szószhoz. A kívánt sűrűségig főzzük, kb. még 30 percet.
Ha szükséges, utánaízesítjük a mártást, majd kifőtt spagettivel és reszelt sajttal tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!