Elkészítés: A füstölt szalonnát kiolvasztjuk, rárakjuk a hagymát, megfonnyasztjuk, majd hozzáadjuk a fokhagymát, paprikát és a paradicsomot, aztán az egészet egy kicsit pároljuk. Utána hozzáadjuk a fűszereket és felöntjük kevés vízzel, és puhára főzzük. Amikor minden megpuhult, akkor felöntjük annyi vízzel, amennyi levest szeretnénk, majd felforraljuk. Amíg felforr, elkészítjük a húsgombócot. A gombóc hozzávalóit a liszt kivételével összegyúrjuk, majd diónyi gombócokat készítünk belőle, lisztbe forgatjuk, és a gyöngyözve forró levesbe rakjuk, majd lassan megfőzzük. Amikor megfőttek a gombócok, beletesszük a tejfölt.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre