Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Húsgombócleves kaporral

MME MME
> 90 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • Az alapléhez:
  • 50 dkg húsos sertéscsont
  • 25 dkg darált hús
  • 2 db petrezselyemgyökér
  • 2 db sárgarépa
  • 1 csokor petrezselyem zöldje
  • egész bors
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 fej hagyma
  • A gombóchoz:
  • 1 csokor kapor
  • 2 ek búzadara
  • 1 db tojás
  • tejföl
  • szerecsendió
  • bors
  • só 

Elkészítés

  1. A húsos sertéscsontot, annyi hideg vízzel, hogy azt kétujjnyira ellepje, feltesszük főni. Amikor elfőtte a habját, belerakjuk a zöldségeket, az összekötözött petrezselyemzöldet, és megsózzuk. Egy teatojásba beletesszük a fokhagymát és az egész borsot, és alacsony lángon addig főzzük, míg a hús a csontról könnyedén leválik, és puha lesz.
  2. Elkészítjük a levesbetétet: a kaporot összevágjuk, az egyik felét a tojással, a darált hússal és a búzadarával összekeverjük, fűszerezzük, és fél órát pihentetjük.
  3. A húslevesalapot felforraljuk a kapor másik felével. A bekevert darált húsból kis gombócokat készítünk, belefőzzük a levesbe, végül tejföllel ízesítjük.

    13 ISTENI HÚSGOMBÓC: SPAGETTIVEL, RÁNTVA VAGY AKÁR LEVESBE! >>>

Ezek is érdekelhetnek