Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Húsgombóc paradicsommártással

60 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A húsgombóchoz:
  • 25 dkg darált hús
  • 1 pohár rizs (kb. 1,5 dl)
  • 1 fej hagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 tojás
  • bors
  • pirospaprika
  • majoranna
  • A paradicsommártáshoz:
  • 1 nagy paradicsompüré konzerv
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 db paprika
  • oregánó
  • zeller

Elkészítés

Elkészítés: A húsgombóchoz a rizst félpuhára főzzük másfélszer annyi vízzel, mint a rizs. A hagymát felaprítjuk, olajon megfuttatjuk. A fokhagymát összezúzzuk. Ha kihűlt a rizs és a hagyma, az összes többi összetevővel összegyúrjuk, vizes kézzel gombócokat formálunk, és forró vízben kifőzzük.

A paradicsommártáshoz a cukrot olajon pirítjuk, hozzáadjuk a lisztet, majd a paradicsompürét, végül felöntjük a húsgombóc főzőlevével (annyival, hogy a mártás ne legyen túl híg). Fűszerezzük, a paprikát is beletesszük. 10-15 percig főzzük, végül beletesszük a húsgombócokat.

Szeletelt főtt krumplival gazdagíthatjuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss