Elkészítés: A húsgombóchoz a rizst félpuhára főzzük másfélszer annyi vízzel, mint a rizs. A hagymát felaprítjuk, olajon megfuttatjuk. A fokhagymát összezúzzuk. Ha kihűlt a rizs és a hagyma, az összes többi összetevővel összegyúrjuk, vizes kézzel gombócokat formálunk, és forró vízben kifőzzük.
A paradicsommártáshoz a cukrot olajon pirítjuk, hozzáadjuk a lisztet, majd a paradicsompürét, végül felöntjük a húsgombóc főzőlevével (annyival, hogy a mártás ne legyen túl híg). Fűszerezzük, a paprikát is beletesszük. 10-15 percig főzzük, végül beletesszük a húsgombócokat.
Szeletelt főtt krumplival gazdagíthatjuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre