Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Húsgombóc curry-szószban

MME MME
30 perc
bonyolult
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: A darált húst elkeverjük az apróra vágott hagymával, a tojással, a zsemlemorzsával, az aprított petrezselyemmel, sóval, borssal, majd jól összedolgozzuk, és körülbelül 3 cm átmérőjű gombócokat formálunk belőle.

Az olajat felforrósítjuk, és a húsgombócokat világosbarnára pirítjuk benne. Hozzáadjuk a lisztet és a curryt, majd 1,25 dl vízzel és a borral felöntjük. Elkeverjük, felfőzzük, és a húsgombócokat megpároljuk. Hozzáadjuk a húslevest, végül a tejszínt és a szójaszószt is hozzákeverjük.

Megjegyzés

Fotó: AS
- MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss