Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Húsgombóc borsós spagettivel

60 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst megmossuk, felkockázzuk, majd a felcsíkozott baconnal együtt ledaráljuk. Tálba tesszük, hozzáadjuk a tojást, sózzuk és borsozzuk. A hagymát megtisztítjuk, felkarikázzuk és a felforrósított olívaolajon megfonnyasztjuk. Hagyjuk kihűlni és a húsmasszához adjuk.
  2. Az egészet összedolgozzuk, majd nedves kézzel apró húsgombócokat formázunk belőle. Mindet a meghempergetjük zsemlemorzsában. Végül a felforrósított olajban aranyszínűre sütjük a húsgombócokat. Ezután papírtörlőre szedjük.
  3. A tésztát a csomagoláson megadott utasítás szerint forrásban lévő sós vízben kifőzzük. Kevés főzőlevet félreteszünk. A tésztát leszűrjük és lecsepegtetjük. A borsót a félretett főzővízben puhára főzzük, majd a tésztát beleforgatjuk. A tetején a húsgombócokat elrendezzük, és forrón kínáljuk.

HA CSAK FÉL ÓRÁNK VAN: 15 VILLÁMGYORS TÉSZTA A HÉTKÖZNAPOKRA >>>

13 ISTENI HÚSGOMBÓC: SPAGETTIVEL, RÁNTVA VAGY AKÁR LEVESBE! >>>

9 KÍMÉLŐ VARIÁCIÓ SPAGETTIBŐL! >>>

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss