A húst megmossuk, felkockázzuk, majd a felcsíkozott baconnal együtt ledaráljuk. Tálba tesszük, hozzáadjuk a tojást, sózzuk és borsozzuk. A hagymát megtisztítjuk, felkarikázzuk és a felforrósított olívaolajon megfonnyasztjuk. Hagyjuk kihűlni és a húsmasszához adjuk.
Az egészet összedolgozzuk, majd nedves kézzel apró húsgombócokat formázunk belőle. Mindet a meghempergetjük zsemlemorzsában. Végül a felforrósított olajban aranyszínűre sütjük a húsgombócokat. Ezután papírtörlőre szedjük.
A tésztát a csomagoláson megadott utasítás szerint forrásban lévő sós vízben kifőzzük. Kevés főzőlevet félreteszünk. A tésztát leszűrjük és lecsepegtetjük. A borsót a félretett főzővízben puhára főzzük, majd a tésztát beleforgatjuk. A tetején a húsgombócokat elrendezzük, és forrón kínáljuk.