Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Húsgombóc betyár módra

60 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • A húsgombóchoz:
  • 40 dkg darált hús
  • 1 db tojás
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 ek zsemlemorzsa
  • bors
  • A raguhoz:
  • 1 db T.V. paprika
  • 1 db pritaminpaprika
  • 50 dkg csiperke
  • 4 ek sűrített paradicsom
  • bors
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 tk pirospaprika
  • 1,5 dl tejföl
  • 1 ek liszt
  • 1 db erős paprika (elhagyható)

Elkészítés

  1. A darált húst egy tálba tesszük, hozzáadjuk a tojást, a zúzott fokhagymát, az apróra vágott hagymát, a petrezselymet, a zsemlemorzsát, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, majd alaposan összedolgozzuk, és a hűtőbe tesszük.
  2. Egy nagyobb serpenyőben elkészítjük pörkölt alapot, hozzáadjuk a felkockázott paprikákat, a felszeletelt gombát, pár perc alatt átpirítjuk, majd hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és felöntjük kb. 2,5 dl vízzel.
  3. A húsmasszából diónyi gombócokat formálunk és a raguhuz tesszük. Fedő alatt készre főzzük, néhányszor megrázogatva a serpenyőt.
  4. Ha a gombócok megfőttek, a tejfölt csomómentesre keverjük a liszttel majd a raguhoz öntjük. Szükség esetén kevés vízzel hígítjuk, majd összeforraljuk, és galuskával kínáljuk.

    13 ISTENI HÚSGOMBÓC: SPAGETTIVEL, RÁNTVA VAGY AKÁR LEVESBE!>>> 

11 HÚSGOMBÓCOS ÉTEL, AMIT MINDENKI IMÁD>>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss