hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Húsgombóc betyár módra

60 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A darált húst egy tálba tesszük, hozzáadjuk a tojást, a zúzott fokhagymát, az apróra vágott hagymát, a petrezselymet, a zsemlemorzsát, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, majd alaposan összedolgozzuk, és a hűtőbe tesszük.
  2. Egy nagyobb serpenyőben elkészítjük pörkölt alapot, hozzáadjuk a felkockázott paprikákat, a felszeletelt gombát, pár perc alatt átpirítjuk, majd hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és felöntjük kb. 2,5 dl vízzel.
  3. A húsmasszából diónyi gombócokat formálunk és a raguhuz tesszük. Fedő alatt készre főzzük, néhányszor megrázogatva a serpenyőt.
  4. Ha a gombócok megfőttek, a tejfölt csomómentesre keverjük a liszttel majd a raguhoz öntjük. Szükség esetén kevés vízzel hígítjuk, majd összeforraljuk, és galuskával kínáljuk. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss