Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Húsgolyók salátával

MME MME
45 perc
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az édeskömény gumó külső leveleit eltávolítjuk, a gumót pedig vékony cikkekre vágjuk. Hozzáadjuk a meghámozott, finomra vágott hagymát, és a megmosott, kimagozott, felaprított paprikát. Összekeverjük, és egy serpenyőben felforrósított 0,5 dl olajon megpirítjuk a zöldségeket 3-4 perc alatt, majd hagyjuk kissé hűlni.
  2. A kétféle darált húst összekeverjük egy tálban, hozzáadjuk a langyosra hűlt zöldségeket, és sózzuk, borsozzuk. Nedves kézzel kis hengereket formázunk a masszából, és megsütjük őket 1 dl felforrósított olajban. Közben megforgatjuk, hogy a hengerek mindenhol egyformán piruljanak.
  3. A körethez a jégsaláta külső leveleit eltávolítjuk, azután megmossuk a zöldséget, eltávolítjuk a torzsáját, a levelit pedig darabokra vágjuk. Az uborkát megmossuk, felkarikázzuk, az almákat cikkekre vágjuk, az édesköményt pedig legyaluljuk. Összekeverjük a zöldségeket egy tálban, meglocsoljuk az olajjal és az ecettel, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a felaprított petrezselyemmel. A fasírtokkal tálaljuk.

LEVELES TÉSZTÁBAN SÜLT HÚSGOLYÓK>>> 

SZAFTOS SVÉD HÚSGOLYÓ TÉSZTÁVAL>>> 

TEPSIS KRUMPLI HÚSGOLYÓKKAL>>> 

Ezek is érdekelhetnek